نشست هم‌اندیشی کارآفرینان برتر با حضور معاون وزیر کار برگزار شد: تأکید بر نقش کانون به عنوان بازوی مشورتی دولت

برگزاری جشنواره رسمی کارآفرینان برتر در سال جاری؛ خبر خوش معاون وزیر کار در نشست هم‌اندیشی


نشست هم اندیشی کارآفرینان برتر رسمی ملی با حضور معاون توسعه کارآفرینی و‌اشتغال وزارت کار و دبیر هیئت امنای ملی کارافرینان برتر رسمی، ‌روسا و‌دبیران کانون کارافرینان برتر رسمی ملی، استان ها و روسای کمیسیون های تخصصی کانون ملی کارافرینان برگزار شد.

این کانون بر اساس بند هشت بیست‌ونهمین مصوبه شورای عالی اشتغال کشور تشکیل‌شده است و به عنوان بازوی اندیشه‌ورز استان‌ها در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کند.

توسعه، ترویج و فرهنگ‌سازی در حوزه کارآفرینی، تشکیل اتاق‌فکر کارآفرینی استان و همکاری با دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های بخش خصوصی در زیست‌بوم کارآفرینی از جمله فعالیت‌هایی است که کانون کارآفرینان در بخش ملی واستانی بر عهده دارد.

روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، نشست هم اندیشی کارافرینان برتر رسمی ملی با حضور دکتر مالک حسینی معاون توسعه کارافرینی و‌اشتغال وزارت کار و دبیر هیئت امنای ملی کارآفرینان برتر رسمی، ‌روسا و‌دبیران کانون کارآفرینان برتر رسمی ملی، استان ها و روسای کمیسیون های تخصصی کانون ملی کارافرینان برگزار شد. که در ادامه این گزارش به این گپ و گفتگو کارآفرینان با معاون توسعه کارافرینی و‌اشتغال وزارت کار در این نشست خواهیم پرداخت.



در شروع جلسه نصرت الله طاقتی احسن دبیر کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی کشور به عملکرد سال گذشته کانون ملی کارآفرینان پرداختند و در ادامه اشاره به گزارش عملکرد استان ها داشتند و افزودند که کارآفرینان موتور محرک اقتصاد هر جامعه هستند و با توجه به حمایت های دکتر حسینی این امید است که کارآفرینان در هر استانی به عنوان مشاور در دستگاه های حکمرانی و اجرایی دولت  به کار گرفته شوند و از تجربیات آنها استفاده شود. همچنین وی به نحوه تشکیل کانون ملی کارآفرینان و استان ها پرداخت و افزود  کانون ملی کارآفرینان و استان ها برای نخستین بار به استناد مصوبه ای در بیست و نهمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور در سال 1389 در راستای شرح وظایف این شورا مبنی بر: ایجاد فضا و مقررات حمایتی از کارآفرینان و سرمایه گذاران، رفع موانع توسعه کارآفرینی، ایجاد اشتغال مولد تحت نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و در چارچوب سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران در دو سطح ملی و استانی فعالیت خود را آغاز نمود.


تاسیس کانون کارآفرینان برتر رسمی با بازنگری اساسنامه با ویژگی از قبیل:

• ثبت قانونی و رسمی با اخذ شناسه ملی از اداره کل پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی

• شرح وظایف و اهداف جدید

• ساختار منسجم شامل مجمع، هیئت مدیره، بازرس

• تشکیل کانون در دو سطح استانی و ملی

• ایجاد هیات امنا در دو سطح ملی و استانی

• دارای 3 سطح عضویت (اصلی و پیشکسوت وعادی) تنظیم شده است.

همچنین فعالیت های چشم گیری از کانون های استانی با حمایت های دولت چهاردهم شاهد هستیم که این فعالیت ها ارزنده و مثمر ثمر در استان ها باعث ترویج کارآفرینی در کشور شده است. و این امید را داریم در کنار رشد کانون کارآفرینان حضور بانوان در کانون های استانی و شرکت در جشنواره کارآفرینان برتررسمی بیشتر دیده شود.

بشیر انیسی نائب رئیس اول کانون ملی کارآفرینان:

کانون ملی کارآفرینان که با همت جمعی از فعالان این حوزه و بدون اولین های کارت کارآفرینی، شناسه رسمی، برند بوک مدون و شبکههای ارتباطی قوی و... شکل گرفت. اما اکنون با تلاش های مستمر وهمکاری های سازنده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گام های مهمی در مسیر تثبیت جایگاه خود برداشته است. هم اکنون با پیگیریهای مجدانه و تعاملات صورت گرفته، شناسه ملی کانون کارآفرینان و همچنین شناسه های استانی برای تعدادی از استان های کشور صادر شده و فرآیند صدور شناسه برای سایر استان ها نیز در مراحل پایانی قرار دارد. می توان گفت این دستاورد مهم با همراهی و حمایت ویژه در این دولت و به طور خاص دکتر حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محقق شده است که نشان از توجه و رویکرد مثبت این نهاد دولتی به توسعه و تقویت زیست بوم کارآفرینی در کشور دارد. در همین راستا، اولین جلسه هیئت امنای کانون کارآفرینان ایران با حضور اعضای هیئت مدیره برگزار گردید و طی آن، ایده ها و پیشنهادات متعددی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در نهایت، تعدادی از طرح های جامع و دارای قابلیت اجرایی بالا به تصویب رسید که انتظار می رود زمینه ساز تحولات مثبتی در فعالیت ها و برنامه های آتی کانون باشد.



داود ادیب، نائب رئیس دوم کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی:

در سطح وزارتخانه، خوشبختانه تحولات مثبتی رخ داده است و جایگاه کانون کارآفرینان برتر در حال تثبیت و ارتقا می‌باشد. این نهاد به تدریج در حال تبدیل شدن به بازوی مشورتی دولت است. دیدار اعضای ملی کانون با مقام معظم رهبری و حضور رئیس کانون ملی، در جلسات ملی، نقش بسزایی در این پیشرفت این کانون داشته است. اینجانب شخصاً پیگیر مسائل مربوط به قراردادهای یک‌طرفه دولت با کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی هستم تا از تضییع حقوق انها تا می توان جلوگیری شود.



شمسعلی هادی زاده معلم، خزانه دار کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی:

اقدامات کمیسیون‌های نه گانه تخصصی کانون ملی، دستاوردهای ارزشمندی به همراه داشته است و انتظار می‌رود دولت محترم نیز در راستای اهداف این کمیسیون‌ها همکاری لازم را مبذول فرماید. کمیسیون‌های تخصصی، به منزله بازوهای توانمند نهادهای مختلف عمل می‌کنند و می‌توانند نقش مؤثری در پیشبرد اهداف سازمانی ایفا نمایند. کانون ملی کارآفرینان برتر، به عنوان نهالی نوپا، نیازمند حمایت‌های بیش از پیش دولت در جهت رشد و شکوفایی است. و همین طور کانون ملی کارآفرینان در حال رشد و انجام فعالیت های بسیاری است که نیازمند تخصص بودجه است تا بتواند برنامه های خود را عملیاتی کند.



مازیار نامداری، بازرس کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی

ضرورت دارد کارآفرینان فعال مجدداً شناسایی شده و از طریق هیئت مدیره‌های استانی، مسائل و مشکلات ایشان پیگیری گردد تا هیئت مدیره‌های استانی با ساختاری قوی‌تر شکل گیرد. شایان ذکر است، برخی از استان‌ها به طور منظم در تمامی جلسات، حتی جلسات مجازی، مشارکت فعال داشته‌اند که جای تقدیر دارد. متأسفانه، حضور اعضای کانون در جلسات دولتی آن‌گونه که شایسته است، پررنگ نبوده و نیازمند توجه بیشتر است.



علی زندوکیلی رئیس دبیرخانه هیئت امنای کانون ملی کارآفرینان:

در سال گذشته با همت دبیرخانه هیئت امنا و کانون ملی کارآفرینان توانستیم شناسه های کانون ملی واستان ها را بعد از مدت ها تلاش به ثمر برسانیم و شناسه کانون ملی در سال گذشته صادر شد و از شناسه های استانی 18 استان صادر شده است، 2 استان کسر مدرک دارد و 9 استان صادر نشده و در حال اقدام است تا نهایی شود در این میان 2 استان مدارک آنها به پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی ارسال شده است و تا چند روز آتی پاسخ آن را دریافت خواهیم کرد. نکته ای لازم است خاطر نشان شوم. انتخابات کمیسیون ها است که در دی ماه سال 1402 برگزار شد و هم اکنون کانون ملی دارای 9 کمیسیون تخصصی از جمله: کمیسیون تخصصی 1-بانوان، 2-گردشگری، صنایع دستی و کسب و کار خانگی3- بهبود فضای کسب و کار، حمایت از کارآفرینان و خیرین کارآفرین، 4- کارآفرینی بین المللی و صادرات 5- صنایع و معادن، 6- اشتغال فارغ التحصیلان، آموزش و فرهنگ سازی،7- اقتصاد دیجیتال و فناوری های نوین، 8- کشاورزی،9- مرزنشینان است که هم اکنون در حال فعالیت هستند.



علی محمد توکلی، رئیس کمیسیون کارآفرینی بین الملل و صادرات و عضو هیئت مدیره استان یزد:

نماینده کانون کارآفرینان استان یزد ضمن تقدیر از فرهنگ صرفه‌جویی بر لزوم لحاظ نمودن بهینه‌سازی مصرف در دیدگاه کارآفرینی تأکید نمود. ایشان خاطرنشان کردند که کارآفرینان با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، به مثابه نگهبانان چرخ تولید عمل نموده و در حفظ و نگهداری ساختارهای موجود تلاش می‌کنند. با این حال فعالان این عرصه در تأمین مواد اولیه مانند آب، برق و نیروی کارگری با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و نیازمند تدوین برنامه ملی جامع در وزارت کار می‌باشند تا کارآفرینان با کمترین مشکلات بتوانند در چرخه تولید فعالیت نمایند.



رضا فروزانفر، رئیس کانون کارآفرینان استان خراسان جنوبی:

کارآفرینان جزئی جدایی‌ناپذیر از زیست‌بوم کارآفرینی هستند و با انگیزه‌ای والا به فعالیت خود ادامه می‌دهند. متأسفانه در حال حاضر شرایط برای فعالیت‌های کارآفرینی با حد مطلوب فاصله معنا داری دارد . در چنین وضعیتی می‌توان گفت کارآفرین واقعی، ثروتمندی است که دارایی نقدی قابل توجهی در حساب خود ندارد و تمام سرمایه‌اش در گردش تولید و اشتغال است. و امید این را داریم که در زمینه تولید با شرایط مساعدتری در این کشور فعالیت نماید.



مجتبی میرجلیلی، دبیر کانون کارآفرینان استان یزد:

اقدام به ثبت شرکت تعاونی خاص با هدف تأمین نیازهای کارآفرینان نموده‌ایم و در حوزه زیرساخت‌های مرتبط فعالیت می‌کنیم.



سیدعلی موسوی، رئیس کمیسیون تخصصی صنعت صنایع و معادن:

خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی از ظرفیت بالایی برخوردارند و کانون ملی و کمیسیون صنایع و معادن هم می‌تواند با همکاری مشترک با آنها از این ظرفیت در جهت توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه بهره برد و فعالیت های بین المللی خود را شروع نماید. و این نیازمند همکاری هر چه بیشتر کانون ملی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.



بهبود داداش زاده، دبیر کانون کارآفرینان استان گیلان:

در ارتباط با برخی مسائل، نیازمند بسترسازی فرهنگی هستیم. به عنوان مثال، موضوع اخذ گواهینامه ISO 9000 که متأسفانه در بازار، جنبه خرید و فروش پیدا کرده و از هدف اصلی خود دور شده است، نیازمند فرهنگ‌سازی صحیح می‌باشد. و همچنین با توجه به ناترازی روزانه حدود ۱۰ میلیون لیتری بنزین در کشور، نگاهی راهبردی به صنعت CNG می‌تواند راهکاری کارآمد برای کاهش واردات سوخت باشد. در صورت جایگزینی این میزان با گاز طبیعی فشرده (CNG)، دولت می‌تواند روزانه از واردات بیش از ۱۰ میلیون دلار بنزین جلوگیری کند. این در حالی است که ظرفیت مصرف CNG در جایگاه‌های کشور بسیار فراتر از میزان فعلی است و متأسفانه اکنون کمتر از ۴۰ درصد از این ظرفیت به کار گرفته می‌شود. هر مترمکعب CNG مصرفی، معادل یک لیتر بنزین صرفه‌جویی به همراه دارد؛ موضوعی که در شرایط فعلی، اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. و کارآفرینانی که در این حوزه از جمله بنده حضور داریم می توانیم با ارایه طرح های نواورانه این مشکلات را از طریق کمیسیون ملی کارآفرینان پیگیری نمایم.



زهرا آزاد، دبیر کانون کارآفرینان استان ایلام:

لازم است در نشست ها و رویدادهای برگزار شده توسط وزارت کارجایگاه کانون کارافرینان برتر نیز دیده شود از جمله در رویدادی که برای روز مشاغل خانگی برگزار اشد .. پیشنهاد می‌گردد در صورت امکان، آموزش مبانی کارآفرینی از سنین نوجوانی و در مدارس گنجانده شود. همچنین، پیشنهاد ایجاد اتاق فکر در سطح کانون کشوری مطرح می‌گردد تا به صورت مستمر، وضعیت مشاغل مختلف را رصد نماید.



محمود تهی دست، رئیس کانون کارآفرینان استان سیستان و بلوچستان:

خواهشمند است جایگاه کانون کارآفرینان برتر به درستی تعریف و تثبیت گردد، به گونه‌ای که از نفوذ و اعتبار و استقلالی همچون اتاق های اقتصادی برخوردار شود. تأکید می‌گردد که کانون باید نهادی مستقل و غیروابسته و با بودجه مشخص تعریف شده باشد.



رامین عبدی، دبیرکانون کارآفرینان استان اردبیل:

در راستای گسترش فرهنگ کارآفرینی، اقدام به برگزاری رویداد "ورک تاک" نموده‌ایم. همچنین، مبانی آموزش کارآفرینی را در سطح مدارس استان پیاده‌سازی کرده‌ایم. به طور منظم و ماهیانه، از چهار واحد صنعتی بازدید به عمل می‌آوریم و دستاوردهای این بازدیدها را از طریق شبکه‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی می‌کنیم تا همه افراد و حوزه کسب وکار با کارآفرینان این استان آشنا شوند. در سال جاری، نمایشگاه چهار روزه کارآفرینی را برگزار خواهیم کرد. که کمک بسیاری به ترویج فرهنگ کارآفرینی و معرفی کانون کارآفرینان خواهد کرد.



فرزاد قلعه کوهی، دبیر کانون کارآفرینان استان آذربایجان غربی:

از طریق تعامل با وزارتخانه‌های ذی‌ربط، شرایطی فراهم گردد تا کانون کارآفرینان برتر بتواند در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران معرفی و دیده شود. همچنین، پیشنهاد می‌گردد رویدادهایی متنوعی که در استان ها با نام های متفاوت برگزار می شود با برند و هویت واحد کانون و به صورت هماهنگ در سراسر کشور برگزار گردد.



محمدرضا قهرمانی، نائب رئیس اول کانون کارآفرینان استان کردستان:

اولویت‌بندی و شناسایی کارگاه‌های کوچک با تکیه بر ظرفیت‌های کشور همسایه به ویژهاقلیم کردستان می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای توسعه کارآفرینی در این منطقه فراهم آورد. و با کمک کمیسیون ها و کانون کارآفرینان استان و کانون ملی کارآفرینان این ظرفیت می تواند بالقوه و اجرایی شود.



زریان عثمانی، نایب رئیس دوم کمیسیون بانوان:

در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، اقدام به ساماندهی وضعیت ۲۱ زن کولبر در منطقه مریوان نموده‌ایم و خوشبختانه به شعار «دیگر زن کولبر نداریم» دست یافته‌ایم. و این امید هست که کمیسیون بانوان و کانون کارآفرینان استان کردستان بتواند نقش پر رنگی برای بانوان و توانمند سازی آنها در استان ایفا نماید. و این مدل قابل تسری به سایر مرزنشینان است.



داوود طهماسبی، دبیر کانون کارآفرینان استان البرز:

پیشنهاد می‌گردد استان‌های البرز و تهران دبیرخانه مشترکی را برای تسهیل امور مربوطه ایجاد نمایند.



ولی الله نباتی، دبیر کانون کارآفرینان استان لرستان:

در برخی از استان ها جلسات سه ماه یکبار با استانداران و اعضای هیئت امنا به طور منظم برگزار نشده است که این امر نیازمند پیگیری و توجه جدی است. انتظار داریم کارآفرینان در پرونده‌های قضایی، انتظامی و امنیتی مرتبط با موضوعات کارآفرینی، مورد حمایت قرار گیرند.



هادی عظیمی، دبیر کانون کارآفرینان استان سیستان و بلوچستان:

به منظور ارتقای بهره‌وری، انجام ارزیابی دقیق عملکرد کانون‌های استان ها ضروری است. در حال حاضر کانون‌های کارآفرینی به دلیل عدم تمرکز کافی از چشم انداز و اهداف خود عقب هستند . پیشنهاد می‌گردد با حمایت دولت، تمرکز مناسبی برای فعالیت‌های کانون ایجاد شود، مشابه سازوکار پارک‌های علم و فناوری. همچنین برنامه‌سازی‌های رسانه‌ای نظیر رئالیتی شوها و جذب اسپانسر از طریق کانون و کارآفرینان می‌تواند به معرفی و توسعه این حوزه کمک نماید.



دبیر رضایی، رئیس کانون کارآفرینان استان چهارمحال و بختیاری :

خواستار جایگاهی شایسته برای کارآفرینان در سطح استان‌ها هستیم. پیشنهاد می‌گردد دستور ویژه‌ای از سوی مقامات ذی‌صلاح به مدیران کل استانی و استانداران در خصوص ارتقای جایگاه ویژه کارآفرینان صادر گردد تا در جلساتی که مرتبط به کارآفرینان است حضور پیدا کنیم. همچنین، پیشنهاد ایجاد شعبه قضایی ویژه جهت رسیدگی به پرونده‌های کارآفرینان و صنعتگران مطرح می‌گردد.



قربانعلی هاشمی، رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار، حمایت از کارآفرینان و خیرین کارآفرین :

بنده به عنوان کارآفرین برترحدود ۲۰ سال است که در مجمع خیرین مدرسه ساز استان چهارمحال و بختیاری ۴۴۰ مدرسه ساخته‌ایم حدود ۶ سال است رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان چهارمحال و بختیاری هستم و عضو کوچک جامعه خیرین مدرسه ساز ایران و حدود ۴۰ سال است که در صنعت فعالیت دارم بنده بنا به رسالت کارآفرینی و به عنوان رئیس کمیسیون کسب و کار و خیری کانون با همکاری مجمع خیرین مدرسه ساز احداث آموزشگاه‌های فنی در کنار شهرک‌های صنعتی جهت آموزش نیرو های کار و جذب آنها در همان شرکت‌های صنعتی ‌انجام داده‌ایم و شعار ما این است که در هر شهرک صنعتی یک آموزشگاه فنی احداث شود.



مجید سیاری،رئیس کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی:

کیفیت و پیشرفت در هر زمینه‌ای نیازمند صبر و حوصله است و اساس کارآفرینی نیز بر صبر و استقامت بنا نهاده شده است. پیشنهاد برگزاری همایش روز کارآفرینی در ششم مرداد ماه مطرح گردید که مورد موافقت جناب آقای حسینی قرار گرفته است و طرح و برنامه آن به زودی برای دکتر حسینی ارسال خواهد شد. همچنین، پیشنهاد انتشار فصلنامه مشترک کانون با وزارتخانه ارائه شد که باز هم با موافقت ایشان روبرو گردید. و درخواست های دیگری که در نظر داریم امیدواریم با موافقت آن بتوانیم شروع جدیدی برای کانون رقم بزنیم. این پیشنهادات عبارتند از:

• برگزاری جلسه هیئت امنا در انتهای خرداد

• اعلام دو اولویت برنامه ها و نشست های آینده

- کمک به انجام تعهد اشتغال دستگاه های اجرایی به عنوان بخشی خصوصی ارائه دهنده خدمات توسعه کسب وکار برخوردار از الگو (مدل) ماده 6 برنامه هفتم

- توسعه اشتغال از طریق اتصال واحدهای اقتصادی پایین دستی به بالا دستی

• انتصاب مشاوران کارآفرین در دستگاه های اجرایی


مالک حسینی، معاون توسعه کارافرینی و اشتغال وزارت کار:

ما زمانی می‌توانیم به عملکرد خود افتخار کنیم که بخش خصوصی کشور به مجموعه‌ای بزرگ و بین‌المللی تبدیل شده و در عرصه فعالیت خود پیشرفت چشمگیری داشته باشد. ایشان از پیگیری‌های مجدانه هیئت مدیره محترم تشکر نمودند. و اعلام کردند که ما در وزارتخانه اعتقاد راسخ داریم که کارآفرینان فعال در بخش خصوصی، نقش اصلی را در پیشرفت اقتصادی و توسعه کشور ایفا می‌نمایند.. ایشان در پایان تأکید نمودند که جشنواره کانون کارآفرینان برتر در سال جاری به صورت رسمی برگزار خواهد شد. و فراخوان این موضوع منتشر خواهد شد.

 


برگزاری جشنواره رسمی کارآفرینان برتر در سال جاری؛ خبر خوش معاون وزیر کار در نشست هم‌اندیشی نشست هم اندیشی کارآافرینان برتر رسمی ملی با حضور معاون توسعه کارآافرینی و‌ اشتغال وزارت کار و دبیر هیئت امنای ملی کارافرینان برتر رسمی، ‌روسا و‌ دبیران کانون کارافرینان برتر رسمی ملی، استان ها و روسای کمیسیون های تخصصی کانون ملی کارافرینان برگزار شد. این کانون بر اساس بند هشت بیست‌ونهمین مصوبه شورای عالی اشتغال کشور تشکیل‌شده است و به عنوان بازوی اندیشه‌ورز استان‌ها در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کند. توسعه، ترویج و فرهنگ‌سازی در حوزه کارآفرینی، تشکیل اتاق‌فکر کارآفرینی استان و همکاری با دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های بخش خصوصی در زیست‌بوم کارآفرینی از جمله فعالیت‌هایی است که کانون کارآفرینان در بخش ملی واستانی بر عهده دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

مطالب مرتبط

0 دیدگاه

ارسال دیدگاه




لطفا متن بالا را وارد کنید